Ce trebuie sa stie parintii despre ambliopie si controalele oftalmologice la copii

Parintii trebuie sa stie ca e foarte important ca un copil sa beneficieze de minimum 3 controale oftalmologice pana la varsta scolara.

La clinica noastră, s-au pus bazele unui departament de Oftalmopediatrie, dotat cu aparatura performanta, echipamente medicale speciale pentru copii, care permit un diagnostic de mare acuratete.

Dispunem de o sala de operatii cu toate dotarile, in care se opereaza strabismul, se fac dezobstructii de canal lacrimal, se opereaza ptoza palpebrala congenitala si anumite chisturi de pleoapa, care apar in primii ani de viata

dr. Oana Rusu, medic specialist, directorul diviziei de Oftalmologie din cadrul clinicii

Cu prilejul derularii programului „Vedere clara, ochi sanatosi”, initiat de Clubul Lions Transilvania, copiii din gradinitele clujene au beneficiat de o testare gratuita a vederii. In urma screening-ului, aproape 20% dintre acestia au fost depistati cu probleme oculare.

Medicul specialist oftalmolog Oana Rusu a participat ca voluntar la acest program si are cateva recomandari pentru parintii care inteleg importanta unei vederi sanatoase la copii.

2018-02-11T06:31:38+00:00